Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żurek na kościach z karkówki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt
marchew 2 szt
kości z karkówki 300 gram
rosół warzywny 3 szt
żurek na wędzonce szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: żurek na kościach z karkówki

1- Do zimnej zupy wkładamy umyte kości z karkówki 2- Do kości dodajemy marchewki oraz ziele angielskie i lisic laurowy 3- Wkładamy rosołki warzywne gotujemy na małym ogniu dodajemy pokrojone ziemniaki w kostkę 4 sztuki 4- Jaki kości nam się obgotują wyjmujemy je 5 Jak zrobi się nam rosołek wtedy rozrabiamy zupy w proszku Winiar i wlewamy do wywaru rosołowego 6- Kości obieramy i wkładamy do zupy mięsko mieszamy wszystko trwa około 1 godziny i 15 minut zupa wychodzi bardzo dobra zapraszam do zrobienia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 17.12.2011 10:18
super
cukiereczek 15.11.2011 16:45
smakowity
Emilia22 15.11.2011 10:43
smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak