Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem z buraczków z kluskami sląskimi

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 5 szt
marchew 2 szt
ziemniaki 2 szt
czosnek 1 szt
śmietana 30% 150 mil
Kwas cytrynowy Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt
kluski 300 gram
rosół warzywny 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: krem z buraczków z kluskami sląskimi

1-Buraczki obieramy i kroimy na ćwiartki wkładamy do wody 2- Ziemniaki obieramy i kroimy na ćwiartki wkładamy do wody 30 Marchew obierały kroimy na połowę wkładamy do wody 4-Gotujemy na wolnym ogniu 60 minut w wodzie z listkami laurowymi i ziarenkami pieprzu czosnkiem, dodajemy rosołki warzywne Winiar 5- Po ugotowaniu się warzyw i sprawdzeniu smaku naszej zupki wyciągamy warzywa z rosołu 6- Kiedy będą wystarczająco zimne, by można je było chwycić wkładamy do blendera i miksujemy zmiksowane warzywa wracają do rosołu dodajemy szczyptę kwasu do smaku i polewamy śmietaną 7- Gotuję kluski śląskie odcedzam wkładam do głębokiego talerza polewam zupa kremem z buraczków smacznego :

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 18.11.2011 08:05
Pycha
jolanta19 15.11.2011 18:53
pycha
kriso 15.11.2011 13:28
fajny przepis
Emilia22 15.11.2011 10:44
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak