Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z grzybami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 6 szt
fasolka szparagowa 300 gram
grzyby leśne 300 gram
sos czosnkowo-ziołowy 2 szt
ratatuj zmięsem mielonym 1 szt
sól, pieprz
jajko
rosół warzywny 1 szt
olej do smażenia
boczek 600 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z grzybami

1- Boczek myjemy i kroimy na paski następnie mielimy na średnich oczkach 2- Trzy marchewki obieramy i mielimy na średnich oczkach 3- Grzyby ugotowane mielimy 4- Mieszamy farsz dodajemy jajko oraz sosy sałatkowe czosnkowo ziołowe Winiar 2 sztuki pieprz i mieszamy trochę soli do smaku 5- obtaczamy w bułce tartej następnie na rozgrzany olej i smażymy z obu stron 6- Teraz gotujemy fasolkę szparagowa i marchewki trzy w rosołku warzywnym Winiar 7- Jak się kotlety usmażą wtedy rozrabiamy ratatuj sos i wlewamy go do kotletów dodajemy fasolkę ugotowana z marchewka i dusimy w sosie z kotlecikami jakieś pół godziny podajemy z ziemniakami

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 18.11.2011 08:06
smaczne
1j1o1l1a1 15.11.2011 15:16
lubię dodatek grzybów...do mięsa zwłaszcza :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak