Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurcze duszone z porami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczę 1 sztuka
pomidor 10 dag
por 30 dag
estragon trochę
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kurcze duszone z porami

Tuszkę oczyścić, umyć, pokrajać na porcje. Opiec wkładając na patelnię z powłoką z masy typu teflon, osolić, skropić wrzącą wodą, przykryć. Dusić na małym ogniu przez ok. 30 minut, skrapiając od czasu do czasu wodą. Oczyszczone pory umyć, cienko pokrajać, dodać do duszącego się kurczaka, posolić i dusić w dalszym ciągu. Pomidory umyć, obrać ze skórki, posiekać, włożyć do duszącej się potrawy razem z estragonem (w kilka minut po dodaniu porów). Potrawę przyprawić solą z pieprzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak