Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koper wloski zapiekany w beszamelu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koper włoski 4 sztuki
parmezan 60 g
masło 1 łyżeczka
sos beszamelowy opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Koper wloski zapiekany w beszamelu

Koper oczyscic, umyc, usunac z bulw zewnetrzne, zgrubiale czesci.
Kazdy koper przekroic wzdluz na 4 plastry i gotowac ok. 5 min w lekko osolonej wodzie. Wyjac, osaczyc z wody na sicie.Naczynie do zapiekania posmarowac maslem, ulozyc plastry kopru, polac sosem,posypac startym parmezanem, zapiekac 15-20 min w temp. 200żC

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak