Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona fasola z kiełbaskami i boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebulka 500 g
fasola 700 g
olej 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
białe wino 1/4 l
rosół 1/4 l
pietruszka troche
kiełbaski 200 g
boczek 65 chudy

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona fasola z kiełbaskami i boczkiem

Boczek pokroic w kostke, stopic na oleju, dodac pokrojona drobno cebule, posiekany czosnek i fasole. Dusic 3 min stale mieszajac. Dodac rosol i wino.
Doprawic sola i pieprzem. Dusic pod przykryciem 35-40 min. Pod koniec duszenia dodac drobno posiekana pietruszke. Kielbaski usmazyc na pozostalym oleju.
Fasole wylozyc na polmisek, oblozyc z wierzchu kielbaskami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak