Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapustka czerwona na ciepło

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 szt
cukier
masło
pieprz
sok z cytryny
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kapustka czerwona na ciepło

Kapustę myjemy i kroimy tak jak na bigos . Do garnka z wodą wkładamy pokrojoną kapustę i gotujemy . Gdy kapusta będzie miękka odlewamy część wody -ciut zostawiamy .Dodajemy łyzkę masła mieszamy .Doprawiamy sokiem z cytryny solą i pieprzem mieszamy .Jeszcze chwilę dusimy ,żeby smaki połączył się .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 04.06.2012 11:30
pyszna
babcia
babcia 04.06.2012 11:30
pyszna
Ewa95 21.11.2011 20:42
ciekawe
aginaa 15.11.2011 16:13
fajne
jolita 15.11.2011 11:19
mnaim
iwa643 15.11.2011 06:42
Podajemy na ciepło

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak