Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka curry

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka cielęca 40 dag
cebula 4
czosnek 4 ząbki
olej
rosół 2 szklanki
curry 3 łyżeczki
śmietana kremowa 30% 1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka curry

Wątróbkę kroimy na kawałki, 2 cebule kroimy w cienkie półplasterki, pozostałe oraz czosnek drobno siekamy i łączymy z curry. Na patelni rozgrzewamy olej, rumienimy cebulę, dodajemy cebulę z czosnkiem i curry,smażymy 2-3minuty, mieszamy. Dodajemy wątróbkę, rumienimy z każdej strony. Całość podlewamy rosołem, dusimy ok 3 minut. Wlewamy śmietanę, podgrzewamy ale nie zagotowujemy. Podajemy z ryżem:) SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 21.11.2011 10:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak