Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 3 łyzki
ceula 2 szt
natka pietruszki 1 pęczek
śmietana 1/8 l
mąka 1 łyżka
sól
pieprz
sok z cytryny
bulion 1/8 mięsny
grzyby świeże 700 g

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby w śmietanie

Grzyby oczyścić,umyć,osuszyć w ściereczce i pokroić na centymetrowe kawałki.
Grzyby usmażyć na 1 łyżce masła,na średnim ogniu,stale mieszając.Przełożyć je do sitka i pozostawić,aby tłuszcz odciekł do miski.
Cebulę pokrojoną w kostkę i posiekaną natkę pietruszki lekko podsmażyć.Do mąki wymieszanej ze śmietaną dodać bulion i tłuszcz z grzybów,cebulę z natką pietruszki,po czym zagotować stale mieszając.
Przyprawić solą,pieprzem i sokiem z cytryny.Grzyby podgrzać w sosie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokodyl 22.01.2012 01:09
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak