Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z ryby w cieście

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 3 szt
mąka 1 szkl
mleko 200 ml
jajko 1 szt
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z ryby w cieście

Kroki postępowania

1
Do miski wlać mleko, jajko, olej, wsypać mielony imbir, szczyptę soli, mąkę i zmiksować na gładką masę.
Krok 1 - Filet z ryby w cieście foto
2
Filety z ryby umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, oprószyć solą i pieprzem. Przygotowane filety zanurzać w cieście.
Krok 2 - Filet z ryby w cieście foto
3
Na patelni rozgrzać olej z masłem, kłaść porcjami filety i smażyć z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Krok 3 - Filet z ryby w cieście foto
4
Filety z ryby w cieście podawać z ziemniakami i dowolną surówką.
Krok 4 - Filet z ryby w cieście foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 29.08.2013 18:54
Lubię taką rybkę.
Motorek 21.06.2012 00:07
pycha
mimi 18.03.2012 21:01
super,uwielbiam rybę
Iwona51
Iwona51 19.12.2011 10:01
smaczna taka rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak