Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w panierce

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 kg
mleko 5 łyżek
jajko 3 szt
mąka
sól
tłuszcz do smażenia
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w panierce

Karpia pokroić na dzwonki i natrzeć solą. Jajka ubić z mlekiem, dodać posiekany koperek. Rybę obtaczać w mące, potem w jajku z mlekiem i koperkiem, a na koniec w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 01.12.2013 11:44
bardzo smaczny
olkaaa 21.02.2013 15:41
po prostu pycha
Wafelek2601 17.01.2013 09:27
Taki karpik to super sprawa, nie znam osoby, która go nie lubi.
Grazyna0211 28.11.2012 17:41
smaczna rybka
barbara11561 09.08.2012 15:26
też karpia robię w zasadzie tylko na wigilię:)
alaaa 11.02.2012 21:10
koperku jeszcze nie dodawałam,,
Magdalena1110 15.11.2011 19:26
super
MAR3STA 14.11.2011 22:53
już niedługo zasmakuję
octo 14.11.2011 19:35
jak widze przepis z karpiem od razu moje mysli leca do wigili:) dodaje przepis do swojej ksiazki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak