Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpianakowy placek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 1 kg
jajko 5 sztuk
masło lub margaryna 2 łyżki
mąka tortowa 1/2 szkl
śmietana 3 łyżki
ząbki czosnku 5 sztuk
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szpianakowy placek

Szpinak mrożony rozmrażamy w opakowaniu.

W rondelku roztapiamy masło lub margarynę i przesmażamy szpinak około 5 minut.

Jajka miksujemy z mąką , śmietaną i rozgniecionym czosnkiem.

Dodajemy przestudzony szpinak.

Mieszamy.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Wylewamy do posmarowanej masłem i obsypanej mąką blaszki.

Pieczemy w nagrzanym do 190 stopni C piekarniku przez 30 minut.

Wykładamy z formy i kroimy w prostokąty.

Podajemy na ciepło.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 24.10.2012 05:48
świetnie wygląda,bardzo apetycznie:)
alaaa 05.08.2012 15:22
coś innego ,ale pomysłowego
alaaa 05.08.2012 15:22
coś innego ,ale pomysłowego
alaaa 05.08.2012 15:22
coś innego ,ale pomysłowego
caroline1983 13.05.2012 00:06
fajny kolorek :)
Izabela/bella81 02.04.2012 23:45
ale ładny :)
caralajna 12.03.2012 07:37
świetny
Justyna37 17.02.2012 16:29
fajny przepis
cooleczka 15.02.2012 17:56
fajny i zdrowy :)
smakoszek 16.12.2011 09:10
zaskakujący przepis
ben-ka 21.11.2011 09:10
odkąd polubiłam szpinak każde danie do wypróbowania:)
Sarenka 21.11.2011 08:21
JAko amatorka szpinaku stwierdzam - apetycznie zielony :P
sylwia / sytofala 16.11.2011 13:47
super ,a że moje bąble lubią szpinak to chyba mamy hit !!!!
anemon 15.11.2011 08:06
Ciekawy przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak