Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka marynowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwy z oliwek do smażenia 1 łyżka
sól, pieprz do smaku
MARYNATA DO ŻEBEREK:
czerwonego wina 1/2 szklanki
oliwy z oliwek 3 łyżki
ząbek czosnku 1
pokrojonego koperku 1 łyżka
sosu sojowego 5 łyżek
Goździki całe Prymat 6
miodu 1 łyżka
żeberka

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka marynowane

Żeberkajagnięce posolić i posypach pieprzem. Wszystkie składniki na marynatę do żeberek dokładnie wymieszać. Marynować żeberka przez całą noc. Piec w rozgrzanym piekarniku (180 stopni C) pod przykryciem przez 1,5 godziny. Podczas pieczenia przewracać żeberka 2-3 razy.

Smacznego!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 20.09.2011 23:45
pyszności
marcia71 01.02.2011 00:30
uwielbiam żeberka
diablica85 30.06.2010 10:36
Pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak