Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne roladki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 40 dag
pieczarki 30 dag
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
cebula 3 szt
mąka pszenna 2 łyżki
musztarda 1 łyżka
olej 6 łyżek
cukier 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
przyprawa do potraw 2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne roladki

Pieczarki i cebulę drobno pokroić, podsmażyć na 2 łyżkach oleju, dodać koncentrat, przyprawę KUCHAREK, paprykę i po szczypcie pieprzu i cukru. Mięso pokroić na plastry i rozbić je na cienkie kotlety. Na każdym kawałku mięsa polożyć porcję pieczarkowego nadzienia i zawinąć mięso w ciasny rulon. Roladki obtoczyć w mące i smażyć na oleju ze wszystkich stron. Podawać z ziemniakami z wody i zasmażanymi buraczkami.
(4 porcje)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 08.06.2011 10:18
lubię ostre jedzenie
novita23 19.05.2011 08:15
fajny przepis
berys18 23.03.2011 07:44
świetny przepis
szajba2 25.01.2011 15:18
ziemniaki, roladki, buraczki - super obiad
rakow2
rakow2 12.10.2010 16:28
roladki i to pikantne - pycha
Barbara55 08.09.2010 16:22
solidna swojska kuchnia
IZABELA29 06.07.2010 14:07
smakowicie się zapowiada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak