Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Poncz

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

alkohol 1 łyżka
cukier 2 łyżeczka
cytryna 1 szt
Goździki całe Prymat 2 szt
cynamon 2 szt
herbata 2 sucha

Przepis i sposób przygotowania na: Poncz

Do dobrze wygrzanego porcelanowego lub kamionkowego dzbanka z przykryciem wsypać herbatę dodać goździki i cynamon zalać niewielką ilością świeżo zagotowanej wody i postawić na 5 minut pod przykryciem na niewielkim ogniu podkładając płytkę ochronną. Następnie dopełnić dzbanek wrzącą wodą tak aby wypadło około 3/4 szklanki na porcję przykryć i zostawić jeszcze na 5 minut na ogniu. Do każdej filiżanki lub szklanki włożyć 2 kostki cukru plasterek cytryny i wlać łyżkę alkoholu. Wlać przez sitko zaparzoną herbatę .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak