Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzaneczki z serem pleśniowym, gruszką i orzechami włoskimi

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka
gruszki
ser pleśniowy niebieski
orzechy włoskie
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Grzaneczki z serem pleśniowym, gruszką i orzechami włoskimi

Gruszki pokrojone w paski (jak na zdjęciu) podsmażamy na maśle.

Na każdej kromce bagietki (można zastąpić bułką paryską lub ciabattą) układamy plasterek sera, kawałek gruszki i połówkę orzecha włsokiego.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na kilka minut by ser się lekko rozpuścił a bułka przypiekła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 05.12.2013 09:35
z barszczykiem idealne
rjustysia 24.01.2012 14:14
Niez?e grzanki :)
Małgorzata106 15.12.2011 21:06
super
Papryczka 15.11.2011 16:03
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak