Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z jabłkami i galaretką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka 1
jabłka 1 kg
jajko 5
mąka 1 szkl.
cukier 3/4 szkl.
woda 100 ml
prosze do pieczenia 1.5 łyżeczki
margaryna 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z jabłkami i galaretką

Obrane jabłka pokrój w kostkę. Podduś z cukrem i z wodą.
Białka ubij. Dodaj cukier i kontynuuj pracę. Następnie dodaj żółtka mieszając je. Dodaj proszek i mąkę i również wymieszaj. Następnie dodaj margarynę i ponownie wymieszaj.
Ciasto wylej do wyłożonej papierem formy do pieczenia .
Na podpieczone ciasto wyłóż jabłka. Przykryj drugim ciastem. Całość piecz ok. 45 min. Po wystygnięciu ciasta wylej na nie galaretkę,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak