Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna zupa z chorizo nachosami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory krojone z puszki 1 puszka
czosnek 4 ząbki
cebula 2szt
papryczka chilli
bulion
nachos
papryka czerwona 1 szt
pieprz
chilli w proszku
Zioła prowansalskie suszone Prymat
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna zupa z chorizo nachosami

Posiekany czosnek, cebulę, chorizo, paprykę i papryczkę chilli podsmażamy na patelni na odrobinie oliwy.

Dodajemy pomidory z puszki (oczywiście można użyć świeżych) doprawiamy do samku solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i chilli w proszku, mieszamy i gotujemy.

Dolewamy bulion i gotujemy aż warzywa (głównie papryka) zmiękną.

Do każdego talerza wsypujemy garść nachosów kukurydzianych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 05.12.2013 09:35
super smaczna
Monika111 14.11.2011 16:28
fajna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak