Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lazania ze szpinakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Makaron lazagne
filet z kurczaka 1 sztuka
szpinak mrożony
sos beszamelowy
czosnek 2 ząbki
przyprawy
żółty ser 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Lazania ze szpinakiem

Fileta kroimy w kostkę,podsmażamy z przyprawami i rozdrobnionym czosnkiem. Sos beszamelowy przygotwujemy według włansego przepisu.
Dno naczynia żaroodpornego smarujemy delikatnie masłem,cienko sosem beszamelowym i na to płaty makaronowe. Na makaron dajemy podsmażonego kurczaka,na niego sos beszamelowy i starty żółty ser.Przykrywamy płatami makaornu i dajemy podgrzany szpinak,znów trochę sosu i żółty ser. Przykrywamy makaronem, Na samą górę dajemy resztę sosu i sera. Wkłądamy do piekarnika na około 180-200 stopni 30-40 minut.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 11.12.2014 12:28
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak