Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne faszerowane cebule

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula biała 6
ocet winny 1 łyżka
ryż 1 szklanka
natka pietruszki 1 pęczek
olej
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne faszerowane cebule

Ryż zagotować, posolić. Odciąć górną część cebuli. Wyjąć środki. Do wody i octu włożyć miseczki cebulowe, obgotować 5 minut. Do środka włożyć trochę podsmażonej cebuli, ryż, przyprawić i ostrej papryki. Przykryć wieczka. Dać do rondla i w malej ilości wody dusić ok. 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak