Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka z ananasem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 500 gram
ananas z puszki wg uznania
sól do smaku
olej roślinny 150 ml
ketchup wg uznania
ser żóły królewski 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka z ananasem

Mięso umyć, pokroić na plastry, rozbić delikatnie tłuczkiem, przyprawić solą i pieprzem oraz bazylią. Upiec na rozgrzanym oleju. Na każdy plaster mięsa położyć ananas i posypać tartym żółtym serem. Podsamażyć jeszcze aż ser się stopi. Zdjąć, polać ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak