Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka z kiszoną kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej roślinny 150 ml
kapusta kiszona 200 gram
woda wg uznania
karkówka 400 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z kiszoną kapustą

Karkówke umyć, pokroić na nieduże plastry, rozbić tłuczkiem, przyprawić solą i pieprzem z obydwu stron, usmazyc na oleju, a gdy bedzie go już niedużo dodać wodę i podddusić. Gdy mięso bedzie juz miekkie, na każdy plasterek połozyc kapuste kiszoną i trzymać na małym ogniu jeszcze około 10-15 min. Podawać do ziemniaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak