Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki z omastą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 10 dag
boczek 20 dag
słonina 20 dag
cebula 1 sztuka
jaja 2 sztuki
szczypiorek trochę
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty troche

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z omastą

Ziemniaki obrać, wydrążyć środki, obgotować w osolonej wodzie.
Boczek i słoninę drobno pokroić, stopić, dodać cebulę, doprawić do smaku solą i pieprzem – wystudzone włożyć do wydrążonych ziemniaków, na górę położyć plasterek jajka ugotowanego na twardo i posypać żółtym serem. Zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak