Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smazone pomidory z beszamelem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 600 g
bekon 150 g
mąka trochę
masło troche
sos beszamelowy 1 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Smazone pomidory z beszamelem

. Bekon pokroic w plasterki, podsmazyc, wyjac z wytopionego tluszczu. Tluszcz
zachowac.Pomidory sparzyc, zdjac skory, pokroic w plastry, usunac postki, osaczyc z
nadmiaru soku.Plasterki pomidorow obtoczyc w mace, smazyc na tluszczu wytopionym z bekonu na zloty kolor.Na kazdym plasterku pomidora polozyc 1 plasterek bekonu, polac sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak