Leczo

Leczo

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    60 dag
  • cebula

    60 dag
  • wędzony boczek

    15 dag
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • oliwa

    5 łyżek
  • owoce

    1,5 kg
  • papryka ostra mielona

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Papryki oczyścić z gniazd nasiennych. Pomidory sparzyć i obrać. Pomidory i paprykę pokroić na duże kawałki, cebulę na półplasterki. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie, dodać cebulę, zarumienić ją i wymieszać z mieloną papryką ostrą. Następnie dodać pomidory i paprykę, posolić i dusić na małym ogniu pod przykryciem, często mieszając. Wyparowany sos uzupełniać wodą. Podawać z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kriso

31.07.2011 19:12
pychota

Izabela/bella81

24.06.2011 12:35
uwielbiam

kotlet

07.05.2011 19:23
rewelacja- bardzo lubię

jola1512

30.03.2011 10:38
super

szajba2

25.01.2011 15:17
bardzo lubię

bami

06.11.2010 10:57
O. Ciekawa wersja z boczkiem :)

rakow2

11.10.2010 14:12
leczo - super potrawa

sirheron

18.09.2010 17:00
bardzo fajny przepis

Jaheira11

18.09.2010 11:26
dokładnie

Barbara55

08.09.2010 16:19
leczo zawsze dobrze smakuje nie ważne co się w nim znajduje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat