Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchew w musztardzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 4 łyżki
marchew 1200 g
cukier 5 łyżek
musztarda 5 łyżek
natka pietruszki trochę

Przepis i sposób przygotowania na: Marchew w musztardzie

Oskrobana marchewkę pokroić na ukośne kawałki grubości 2 cm. Włożyć do garnka, wlać tyle wody, by ledwie zakrywała jarzynkę, gotować pod przykryciem przez 20 min, odcedzić, trzymać w ciepłe. W małym garnku wymieszać masło cukier i musztardę, mieszając podgrzewać do stopienia się masła i rozpuszczenia się cukru, trzymać na małym ogniu 3 minuty kilkakrotnie mieszając. Polać marchewkę sosem musztardowym, ostrożnie wymieszać, podgrzewać na małym ogniu przez 2 min, przełożyć na gorący talerz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak