Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 4 średnie
cebula 1/2 mała
masło klarowane 1 łyżka
śmietana 30% 1/5 szklanki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy

Kroki postępowania

1
Pieczarki wraz z cebulą siekamy bardzo drobno robotem kuchennym (albo kroimy w drobniutką kostkę)
Krok 1 - Sos pieczarkowy foto
2
i przesmażamy na rozgrzanym maśle.
Krok 2 - Sos pieczarkowy foto
3
Gdy będą już miękkie, wlewamy śmietanę, chwilę razem gotujemy i doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3 - Sos pieczarkowy foto
4
Podajemy do mięs, makaronów lub ziemniaczanych klusek.
Krok 4 - Sos pieczarkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 13.03.2012 16:34
pyszny jak zawsze
pacpaw 14.11.2011 22:08
sosik do wypróbowania, koniecznie
Jarlin 14.11.2011 18:39
pyszny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak