Bliny z farszem

Bliny z farszem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki sredniej wielkosci

    7-8 sztuk
  • mąka

    1 szklanka
  • jajo

    1 sztuka
  • tłuszcz do smażenia

  • sól

  • Farsz:

  • kilka grzybów suszonych

  • sól, pieprz

  • kapusta kiszona

    1 ugotowana
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować w mundurkach, po ostudzeniu obrać i przepościć przez praskę. Dodać mąkę i jajko, posolić i wyrobić ciasto. Farsz- Kapustę i namoczone uprzednio i ugotowane grzyby przepuścić przez maszynkę przyprawić sola i pieprzem. Z ciasta formować większe placki na każdy kłaść łyżkę farszu i utoczyć kule zlepiając brzegi. Następnie rozpłaszczyć w formie kotleta. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z surówką lub sosem grzybowym.
Zamiast farszu kapuścianego można robić z mięsnym

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agata1722

27.02.2012 09:00
pychota

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat