Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bliny z farszem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki sredniej wielkosci 7-8 sztuk
mąka 1 szklanka
jajko 1 sztuka
tłuszcz do smażenia
sól
Farsz:
kilka grzybów suszonych
sól, pieprz
kapusta kiszona 1 ugotowana

Przepis i sposób przygotowania na: Bliny z farszem

Ziemniaki ugotować w mundurkach, po ostudzeniu obrać i przepościć przez praskę. Dodać mąkę i jajko, posolić i wyrobić ciasto. Farsz- Kapustę i namoczone uprzednio i ugotowane grzyby przepuścić przez maszynkę przyprawić sola i pieprzem. Z ciasta formować większe placki na każdy kłaść łyżkę farszu i utoczyć kule zlepiając brzegi. Następnie rozpłaszczyć w formie kotleta. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z surówką lub sosem grzybowym.
Zamiast farszu kapuścianego można robić z mięsnym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 27.02.2012 09:00
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak