Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ostrygowa panga

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

panga 1 kg
sos ostrygowy 3 łyżki
sos sojowo grzybowy 1 łyżka
sól, pieprz do smaku
mąka do obtaczania

Przepis i sposób przygotowania na: Ostrygowa panga

Pangę rozmrozić,umyć i osuszyć.
Pokroić na kawałki i wrzucić do miski.
Dodać oba sosy, sól i pieprz i wymieszać i odstawić na 20 minut.
Po tym czasie mocno rozgrzać oliwę na patelni.
Każdy kawałek ryby obtoczyć w mące i smażyć po około 5 minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agiatis 20.03.2012 10:22
Warte spróbowania;)
eli_555 28.12.2010 23:07
pychotka
ZEWA 30.10.2010 00:16
mnie bardzo smakuje panga według tego przepisu, jest bardzo soczysta
kasiurek 29.10.2010 09:17
tez nie próbowałam... chetnie skorzystam z tego przepisu.
wedith1 25.07.2010 20:11
Takiej wersji jeszcze nie jadłam, koniecznie muszę wypróbować!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak