Ostrygowa panga

Ostrygowa panga

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • panga

    1 kg
  • sos ostrygowy

    3 łyżki
  • sos sojowo grzybowy

    1 łyżka
  • sól, pieprz

    do smaku
  • mąka do obtaczania

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pangę rozmrozić,umyć i osuszyć.
Pokroić na kawałki i wrzucić do miski.
Dodać oba sosy, sól i pieprz i wymieszać i odstawić na 20 minut.
Po tym czasie mocno rozgrzać oliwę na patelni.
Każdy kawałek ryby obtoczyć w mące i smażyć po około 5 minut z każdej strony.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Agiatis

20.03.2012 10:22
Warte spróbowania;)

eli_555

28.12.2010 23:07
pychotka

ZEWA

30.10.2010 00:16
mnie bardzo smakuje panga według tego przepisu, jest bardzo soczysta

kasiurek

29.10.2010 09:17
tez nie próbowałam... chetnie skorzystam z tego przepisu.

wedith1

25.07.2010 20:11
Takiej wersji jeszcze nie jadłam, koniecznie muszę wypróbować!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat