Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana pierś z kurczaka z pietruszką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
oliwa 2 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka
rosół z kury Kucharek 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana pierś z kurczaka z pietruszką

Przygotować marynatę do kurczaka z 1 kostki rosołowej i 2 łyżek oliwy z oliwek, ucierając ją w miseczce za pomocą łyżki. Pojedynczą pierś z kurczaka kroimy na 3 plastry. Każdy plaster nacieramy marynatą i posypujemy posiekaną natką pietruszki, dociskając ja palcami do mięsa. Rozgrzewamy patelnię grillową, układamy mięso i grillujemy każdy kawałek po ok. 5 minut z każdej strony. Mięso przełozyć na talerz i dekorujemy świeżą natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 14.11.2011 22:12
nigdy tak nie marynowałem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak