Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiący pstrąg z migdałami

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstragi (po ok. 30-40 dkg każdy) 2
szkl. mąki żytniej pełnoziarnistej typ 2000 1
dkg płatków migdałowych 5
z jednej cytryny sok
sól, pieprz ziołowy do smaku:
koperek i plastry cytryny) do dekoracji:
marchewka tarta z jabłkiem, miodem i chrzanem; ziemniaki tłuczone z koperkiem) dodatkowo:

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiący pstrąg z migdałami

Ryby dokładnie sprawić, oczyścić z łusek, wypłukać kilkakrotnie, osuszyć. Skropić sokiem z cytryny i odłożyć na ok. 1 godzinę. Płatki migdałowe zrumienić lekko na suchej patelni, odłożyć. Rybę oprószyć solą i pieprzem ziołowym. Dokładnie obtoczyć w mące pełnoziarnistej dociskając panierkę ręką. Tuszki kłaść na rozgrzaną patelnie z olejem, smażyć po 7-10 min. z każdej strony. Dobrze zrumienione wykładać na talerz i posypać płatkami migdałowymi. Podawać z ziemniakami i chrzanową marchewką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 15.09.2015 00:00
apetyczna rybka
treonina 09.10.2011 12:21
migdały i pstrąg to naprawdę bardzo dobre połączenie!
leonkot 03.10.2011 14:29
pięknie wygląda
Justyna Jussstiii 10.07.2011 12:47
super
Koper 23.11.2010 10:05
ślicznie wyszedł!
ewelina/bunia 29.10.2010 15:23
interesujące
marta0906 04.10.2010 17:37
pyszne
agnieszka189 17.09.2010 11:52
pycha
bogumiła3 23.08.2010 13:38
super
wedith1 25.07.2010 20:09
Uwielbiam pstrąga! Z migdałami...super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak