Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowo- ziemniaczana

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 duże
ziemniaki 6 sztuk
sól
pieprz
buliod drobiowy 1 ;
pietruszka zielona

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowo- ziemniaczana

Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Wlewamy bulion i doprowadzamy do zagotowania. Dodajemy obrane i pokrojone ziemniaki. Gotujemy do całkowitej miękkości. Gotową miksujemy na jednolitą masę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z grzankami i śmietaną oraz pietruszką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 10.11.2013 21:47
Smaczna ona jest.
matriasik 13.11.2011 23:43
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak