Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta zasmażana

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 główka
cebula 1 szt
boczek wędzony 200 g
mąka pszenna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta zasmażana

Kapustę poszatkować.
Zalać wodą i gotować prawie do miękkości, posolić.
Po ugotowaniu kapusty odlać nadmiar wody.
Na patelni podsmażyć pokrojony w kostkę boczek, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i dalej podsmażać.
Do kapusty łyżką cedzakową przełożyć boczek z cebulką i na wytopionym tłuszczu przesmażyć mąkę robiąc zasmażkę.
Zasmażkę dodać do kapusty, ewentualnie dosolić, dodać pieprz i ocet do smaku, dokładnie wymieszać i zagotować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 20.09.2012 15:57
bardzo lubię młodą kapustę tylko ja dodaję dużo kopru
ziutula
ziutula 14.03.2012 22:41
już niedługo będzie znowu młoda kapustka...
buksiak12 05.09.2010 16:48
ciekawy przepis
buksiak12 05.09.2010 16:48
ciekawy przepis
Dorota71 05.09.2010 16:25
super danie
Dorota71 05.09.2010 16:25
super danie
Emilia22 05.09.2010 15:59
fajny przepis
Emilia22 05.09.2010 15:58
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak