Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pleśniak Uli

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
mąka 3 szklanki
cukier 1,5 szklanki
margaryna 1 sztuka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jabłka 1 kg
mąka ziemniaczana 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pleśniak Uli

Z mąki,0,5 szklanki cukru,margaryny,5 żółtek i proszku do pieczenia zagniatamy ciasto. Dzielimy je na 3 części i dwie z nich wkładamy do lodówki. Jedną część wykładamy na blachę,na ciasto kładziemy jabłka pokrojone w kawałki. Na tarce trzemy jedną część ciasta i posypujemy jabłka. Białka ubijamy na pianę z 1 szklanką cukru,na koniec ubijania dodajemy mąkę ziemniaczaną,wylewamy na blachę. Na samą górę dajemy trzecią część ciasta startą na tarce. Pieczemy 45 minut w temperaturze 200 stopni.
Polecam! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jogobella231
jogobella231 27.01.2012 08:49
super
caralajna 22.01.2012 13:39
no ... zjadłabym kawałek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak