Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czereśniowy sernik

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 15 dag
masło 10 dag
cukier 15 dag
twaróg 30 dag
śmietana 2 łyżka
jajko 2
budyń waniliowy 1 opakowanie
czereśnie 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Czereśniowy sernik

Zarobić ciasto, włożyć do okrągłej formy, piec ok. 10 minut w 200 stopni C. Twaróg połączyć ze śmietaną, żółtkami, budyniem, cukrem i zmiksować. Wymieszać z pianą z białek. Kłaść na podpieczony spód. Na to ułożyć czereśnie. Piec ok. 50 minut w 190 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak