Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane pierożki z sosem carbonara

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tortellini 50 dag
żółty ser 25 dag
sos carbonara z torebki 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane pierożki z sosem carbonara

Tortellini gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ja polecam, jeśli macie troszkę więcej czasu, przygotować swoje własne pierożki, to na pewno wzbogaci i ulepszy smak. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem, wykładamy nasze pierożki. Przygotowujemy sos. Jeśli jest z torebki, podobnie jak mój, wystarczy zastosować się do instrukcji na opakowaniu. Jeśli jednak wolicie przyrządzić go własnoręcznie, to 2 rozbełtane żółtka, małe opakowanie śmietany (200g) 18%, 50g startego parmezanu gotujecie na malutkim ogniu, ciągle mieszając. Następnie wystarczy posolić go do smaku i gotowe. Pierożki w naczyniu do zapiekania posypujecie startym żółtym serem, następnie polewacie sosem i zapiekacie w piekarniku nagrzanym do 200 stopni 30-40 minut, w zależności od tego jak szybko zapieka Wasz piekarnik. Zapiekankę tę polecam na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 17.11.2011 18:55
Mniaaaaam
IKrakowianka 15.11.2011 09:02
super
iziona 14.11.2011 08:41
Szybkie i smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak