Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto orzechowo-jabłkowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
cukier 1 szklanka
olej 1/2 szklanka
cynamon 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jajko 4 sztuki
orzechy włoskie 1 szklanka
jabłka 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto orzechowo-jabłkowe

Kroki postępowania

1
Jabłka kroimy w kostkę/plasterki, orzechy siekamy.
Krok 1 - Ciasto orzechowo-jabłkowe foto
2
Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i cynamon. Miksując pomału wlewamy olej.
Krok 2 - Ciasto orzechowo-jabłkowe foto
3
Ciasto mieszamy z orzechami i jabłkami. Wylewamy na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą blachę.
Krok 3 - Ciasto orzechowo-jabłkowe foto
4
Pieczemy ok. 30 min w temp. 180°.
Krok 4 - Ciasto orzechowo-jabłkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 13.11.2011 20:26
mniam...
Jarlin 13.11.2011 19:40
smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak