Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z pieczarek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 50 dag
wątróbki wołowe 15 dag
mąka pszenna 1 łyżka
cebula 1 szt
jajko 3 szt
mleko 1 szklanka
olej 2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
sól 1 szczypta
bułka czerstwa 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z pieczarek

Umyte i pokrojone pieczarki udusić razem z pokrojoną cebulą na łyżce oleju. Wątróbki oczyścić, opłukać, obtoczyć w mące i usmażyć na pozostałym oleju. Bułki namoczyć w mleku i odcisnąć. Pieczarki, wątróbki i bułkę zmielić. Do masy dodać żółtka, zioła, pieprz i sól. Dokładnie wymieszać. Na końcu dodać ubitą na sztywno pianę i delikatnie mieszając polączyć z masą, Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i wysypać bułką, przełożyć masę i piec 25-35 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. Po ostudzeniu podawać do pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szajba2 24.01.2011 16:05
masz ci babo pasztet
rakow2
rakow2 11.10.2010 14:10
ciekawe
Barbara55 07.09.2010 15:06
takiego pasztetu jeszcze nie próbowałam
Małgorzata113 07.07.2010 09:36
Ciekawa jestem tego pasztetu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak