Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gicz cielęca w ziołach i warzywach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gicz cielęca 2
oliwa
marchewka
cebula
czosnek
seler naciowy
sól
pieprz
rozmaryn
szałwia
pietruszka
bazylia
rosół 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Gicz cielęca w ziołach i warzywach

Porcje giczy cielęcej zalać marynatą z oleju, utartej marchewki, cebulki, czosnku i selera. Doprawić solą, pieprzem, rozmarynem, szałwią, bazylią, posiekaną zieloną pietruszką. Przetrzymać mięso w marynacie co najmniej przez 10 godz. w chłodnym miejscu. Wyłożyć mięso na blaszkę i zalać marynatą. Piec 2 godziny w piekarniku, polewając systematycznie rosołem. Mięso można przykryć folią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 06.07.2012 23:18
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak