Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Eskalopki z imbirem i morelami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

orzechy włoskie 4 łyżki siekanych
jajko 1
mąka 1 łyżka
suszone morele 10 dag
imbir kawałek
masło 1 łyżka
olej do smażenia
sól
pieprz
cielęcina z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: Eskalopki z imbirem i morelami

Morele pokrój w paski i zalej winem. Cielęcinę podziel na kotleciki, posól, lekko oprósz pieprzem. Panieruj w mące, jajku i siekanych orzechach. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor, z każdej strony. Imbir pokrój na plasterki i upraż go na rozgrzanym maśle, Dodaj morele z winem, zagrzej. Usmażone mięso podawaj z morelami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak