Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

indyjskie paluszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe 70 dag
papryczka chili 1
cebula 1
czosnek 4 ząbki
natka pietruszki
jajko 1
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki
curry 1/2 łyżeczki
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: indyjskie paluszki

Mięso mieszamy z posiekanymi: papryczką chilli, cebulą, czosnkiem, ziołami, wbić jajo. Dodajemy resztę przypraw. Masę wyrabiamy i wkładamy na 1h do lodówki. Z masy formujemy podłużne paluszki i nadziewamy na patyczki do szaszłyków. Smarujemy olejem i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 200st C przez 30minut, obracać w czasie pieczenia. Podajemy z ryżem ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak