Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczona szynka

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka mięso 800 g
rozmaryn
jałowiec 5 ziarenek
tymianek 2 łyżeczki
olej 2 łyżki
kolendra 2 łyżeczki
piwo 1/2
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: pieczona szynka

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy marynatę z oleju, jałowca, tymianku, kolendry, rozmarynu i pieprzu. Marynujemy w niej mięso przez całą noc w lodówce.
Krok 1 - pieczona szynka foto
2
Na drugi dzień mięso obsmażamy na patelni z ubu stron by zmaknąć pory.
Krok 2 - pieczona szynka foto
3
Następnie szynkę przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku w 180 stopniach około godzinę.
Krok 3 - pieczona szynka foto
4
Pod koniec pieczenia około 15 minut przed końcem polewamy piwem i pieczemy.
Krok 4 - pieczona szynka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 08.02.2013 23:56
Przepis dobrze opisany, zdjęcie apetyczne. Sama z chęcią skorzystam z tego przepisu. Pyza odpowiedź na Twoje pytanie znajduje się pod zdjęciem ostatniego kroku. Chyba nie przeczytałaś przepisu do końca...
SmacznaPyza 23.12.2012 20:41
ile czasu jeszcze pieczmy po dodaniu piwa?
Andysz 18.12.2012 14:00
smaczna;]
Iwusia 22.02.2012 23:20
soczysta
IlonaAlbertos 22.02.2012 13:17
Wyobrażam sobie jak ładnie pachnie i jak cudownie smakuje.
Agnik 15.01.2012 22:05
na pewno pyszna
aginaa 14.11.2011 16:10
polecam
Katarzyna/kate1980 13.11.2011 21:36
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak