Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kilońskie tosty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb pszenny 4 kromki
masło 6 dag
jaja 4
sól szczypta
wędzona makrela 15 dag
natka pietruszki 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: kilońskie tosty

Kromki chleba opiekamy w piekarniku. Rozgrzewamy masło na patelni i usmażyć na nim niezbyt ściętą jajecznicę. Ściągnąć skórę, wyjąć kręgosłup i ości z ryby, pokroić ją w plasterki. Na drugiej patelni rozgrzać resztę masła i zagrzać w nim pokrojoną rybę. Na kromki kłądziemy gotową jajecznice, na to rybę i posypujemy natką. SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak