Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gruszki zapiekane z kremem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 4 sztuki
cukier 4 lyzki
konfitura morelowa 4 lyzki
jajko 2 sztuka
cytryna 1 sz

Przepis i sposób przygotowania na: gruszki zapiekane z kremem

Gruszki myjemy,obieramy i usuwamy gniazda nasienne.Wkladamy do rondla i wlewamy 250 ml wrzacej wody i 2 lyzki cukru.Przykrywamy i gotujemy 5 minut.Wyjmujemy,studzimy i napelniamy srodki konfitura.Przygotowujemy krem:zoltka ucieramy z 2 lyzkami cukru.Cytryne zcieramy na tarce i wyciskamy z niej sok.Dodajemy do zoltek.Z bialek ubijamy sztywna piane i laczymy z zoltkami.Gruszki ukladamy w naczyniu do zapiekania,nakladamy na nie krem i pieczemy w temp.180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 01.08.2010 07:42
pysznosci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak