Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurawina z gruszką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żurawina 1 kg
gruszki 3
cukier 1 szklanka
smazona skórka pomarańczowa 2 łyżki
woda 1 szklanka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Żurawina z gruszką

Żurawiny opłukać i wysuszyć. W rondlu zrobić syrop ze szklanki wody i szklanki cukru. Gruszki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Gruszki i żurawiny dodać do syropu, gotować na małym ogniu, co chwilę mieszając, aż żurawina zrobi się szklista. Dodać posiekaną skórkę pomarańczową i szczyptę soli. Wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak