Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb pszenno-razowy z ziarnami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 300 ml
mąka pszenna 30 dag
mąka pełnoziarnista 15 dag
płatki owsiane 5 dag
mleko w proszku 2 łyżki
ziarna słonecznika 1/2 szkl
oliwa 2 łyżki
cukier 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb pszenno-razowy z ziarnami

Kroki postępowania

1
Do formy z wypiekacza wlać ciepłą wodę, oliwę, dodać sól, cukier i mleko w proszku. W następnej kolejności dodać oba rodzaje mąki i drożdże. Włączyć wypiekacz na szybki program, który trwa 1 godz 20 minut.
Krok 1 - Chleb pszenno-razowy z ziarnami foto
2
Po około 10 minutach dodać płatki owsiane i ziarna słonecznika.
Krok 2 - Chleb pszenno-razowy z ziarnami foto
3
Gdy wypiekacz zakończy wyrabianie wyjąć mieszadełka i wyrównać ciasto. Pozostawić do upieczenia. Po wierzchu można posypać ziarnami lub płatkami owsianymi.
Krok 3 - Chleb pszenno-razowy z ziarnami foto
4
Po upieczeniu wyjąć formę a z niej gotowy chleb, ostudzić i pokroić.
Krok 4 - Chleb pszenno-razowy z ziarnami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 24.05.2013 07:36
rewelacyjny przepis
pacpaw 24.11.2012 18:16
uwielbiam chlebki z ziarnami, a do tego jeśli jest jeszcze z własnego piekarnika to więcej nic nie trzeba
Natalia/tubisiek 16.10.2012 20:18
świetny :)
Seba 08.09.2012 09:59
najlepszy domowy
IlonaAlbertos 30.05.2012 22:24
Domowy chlebek jest najlepszy i najzdrowszy.
Wafelek2601 23.11.2011 09:09
pyszny ten chlebek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak