Zrazy wieprzowe

Zrazy wieprzowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    500 g
  • marchewka

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • wędzony boczek

    150 g
  • musztarda

    do smarowania
  • ziele angielskie

    2 szt
  • liść laurowy

    2 szt
  • sól, pieprz, Przyprawa do zup Kucharek-

    dod smaku
  • oliwa

    do smażenai
  • mąka

    \\do obtaczania
  • mąka

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić na plastry i rozbić tłuczkiem do mięsa.
Marchew, cebulę obrać i pokroić w słupki .
Boczek również pokroić w słupki.
Każdy płat mięsa posmarować musztardą, położyć po kawałku marchewki, cebuli i boczku i zwinąć rolady.
Spiąć wykałaczkami.
Obtoczyć w mące i smażyć na tłuszczu z każdej strony na złoty kolor.
Rolady zalać wodą tak aby były przykryte, dodać liść i ziele i dusić prawie do miękkości. Posolić, popieprzyć i dolać maggi do smaku.
Sos zagęścić mąką rozrobioną z wodą.
Zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

22.01.2012 16:46
Mniam

wedith1

03.05.2011 10:11
Mniam!!!!!! Aż mi się zachciało zrazików :)

pioge7

06.01.2011 12:16
naprawdę musi byc dobre

eli_555

11.10.2010 21:42
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat