Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowy łosoś z sosem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś 800 g
masło 1 łyżeczka
majonez 6 łyżek
sok z cytryny 3 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowy łosoś z sosem

Rybę po umyciu i pokrojeniu na porcje oprószamy przyprawą do ryb i odstawiamy na 2 godziny. Następnie smażymy na oliwie skórką do dołu przez kilka minut. Przed końcem smażenia dodajemy masło. Gdy skórka będzie chrupiąca, wyłączamy gaz i przewracamy rybę na drugą stronę. Majonez mieszamy z sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem. Rybę podajemy z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak