Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w sosie pieczarkowym

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pulpety
mięso wieprzowe 50 dag
cebula 1 sztuka
jajko 1 sztuka
margaryna 2/3 kostki
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
tłuszcz do smażenia
natka pietruszki do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w sosie pieczarkowym

Do miski włożyć mięso. Posolić, popieprzyć, wbić jajko. Wszystko wymieszać na początek. Na margarynie podsmażyć drobno posiekaną cebulkę. Dodać do mięsnej masy. Wszystko dokładnie wyrobić na ciasto i przyprawić kucharkiem. Brać po trochu ciasta i wyrabiać w rękach małe kuleczki. Panierować w bułce tartej i piec na rozgrzanym tłuszczu. Sos przygotować jak podano na opakowaniu. Usmażone pulpety polać sosem i posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agugu1989 07.02.2012 12:23
uwielbiam sos pieczarkowy
Kate131 20.01.2012 08:48
smaczne
owocówka 15.11.2011 07:35
dobre
Ewa95 14.11.2011 21:01
pyszności
artur7 13.11.2011 15:37
Pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak